Tour de Gruyère 

8.-9.7.2017

Texte en français / English Text



Ausgangspunkt dieser zweitägigen Genusstour ist Saanen. Sie führt uns durch das pittoreske Pays d’Enhaut nach Gruyère, einem Zentrum der Schweizer Käse- und Schokoladeproduktion.
Mit dem Bus und einer Standseilbahn erreichen wir eine Alpherberge auf dem Moléson an herrlicher Aussichtslage, wo wir autentische lokale Speisen zum Abendessen geniessen. Am Sonntag besuchen wir die Altstadt von Gruyère und das HR Giger Museum (alternativ das Schloss Gruyère) und nehmen am SlowUp rund um den Lac de Gruyère teil.
Endpunkt der Reise ist Bulle, mit guten Zug- und Busverbindungen in die ganze Schweiz.

 

Preis: CHF 200.-
inkl. Bus und Standseilbahn, Abendessen (3-Gang), Übernachtung in Alpgasthof (Basis Doppelzimmer, Etagenbad), Frühstück, Museumseintritt, Reiseleitung.
Reduktion: GA, 1/2-Tax, Alter unter 23, Familienzimmer (falls noch verfügbar).
Minimale Teilnehmerzahl: 6, max. 16

 

Anmeldung
per e-mail an events@brompton.ch.
Nötige Angaben: Name(n), Vornamen(n), Alter, E-Mail, Telefonnummer
Detaillierte Angaben inkl. Rechnung werden per E-Mail zugeschickt.



 

Le point de départ pour ce tour gourmet de deux jours est Saanen dans l’Oberland Bernois. Il nous mène à travers le spectaculaire Pays d’Enhaut à la ville médiévale de Gruyère. Le bus et le funiculaire nous mèneront sur le Moléson à un gite de montagne avec une vue panoramique spectaculaire. Après un repas autentique et local nous passerons la nuit dans la cabane. Le lendemain nous visiterons la vieille ville de Gruyère ainsi que le musée HR Giger (ou alternativement le château) et ensuite participerons au SlowUp autour du Lac de Gruyère. Notre point d’arrivée sera Bulle.

 

Prix: CHF 200.-
y compris: bus et funiculaire, dîner (à 3 plats), nuitée (base: chambre double, bain à l’étage), petit déjeuner, entrée musée, guide

Réduction: abonnement général, billet 1/2 tarif, âge moins que 23 ans, chambre famille (selon disponibilité)

Participation minimale: 6 personnes, max.: 16 personnes

 

Inscription
par e-mail à events@brompton.ch.
Indiquez svp : Nom(s), Prénom(s), âge, e-mail, numéro de tel.
Les informations détaillées et la facture suivront par e-mail.

 


 

Starting point for this leisure tour is Saanen in the Bernese Oberland. It leads us through the impressive landscape of the Pays d’Enhaut to Gruyère, center of the Swiss cheese and chocolate production. Via bus and cable car we will reach the alpine lodge on the Moléson mountain with a fantastic panoramic view. Authentic local food is served for dinner. On Sunday we will visit the medieval old town of Gruyère and visit the HR Giger museum (or alternatively, if you dislike monsters, the castle) before joining in the Slow-Up event (carfree Sunday) around lake Gruyère. End point is Bulle, with easy access to buses and trains.

 

Price: CHF 200.-
including: bus and cable car ride, dinner (3 course), overnight stay (in double rooms, with shared bathroom), breakfast, museum entry, travel guide

discounts are granted for: Swiss train pass and half price pass, age below 23, family room (depending on availability).

 

Signing up
Via e-mail to events@brompton.ch.
Please indicate: name(s), first name(s), age, e-mail, mobile number.
Detailed information and payment slip will be sent out by e-mail.

 


 

Il punto di partenza di questo tour gastronomico di due giorni è Saanen nell’Oberland Bernese. Il tragitto attraverso il distretto del Pays-d’Enhaut ci condurrà nella cittadina medioevale della Gruyère. Pernottamento in un hotel caratteristico. Il giorno seguente parteciperemo allo SlowUp attorno al lago della Gruyère.